Fysiotherapie

“Be stubborn about your goals, and flexible about your methods.”

vlinder
“Take care of your body. It is the only place you have to live in." -  Jim Rohn.

Opleiding

In 1991 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool te Rotterdam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut, trainer van groepen mensen met medische klachten en coach in verschillende sport centra ben ik gevraagd om te komen werken op het Spine & Joint Centre te Rotterdam. Dit centrum is gespecialiseerd in het onderzoeken en begeleiden van mensen met chronische lage rug- en bekkenklachten. Ik werkte hier met mannen en vrouwen die last hadden van rug- en bekkeninstabiliteit, gaf lezingen in het land en scholing op het Nederlands Paramedisch Instituut betreft deze klachten en de meest efficiënte therapeutische mogelijkheden hierbij

 

 

Bekken Instabiliteit

Lage rug- en bekkeninstabiliteit

Het bekken, samen met het onderderste deel van de lage rug, functioneert eigenlijk als het mechanische centrum van het lichaam. Samen bieden zij een basis, een fundering, voor de gehele wervelkolom. Disfunctioneren binnen deze basis kan daardoor uiteenlopende klachten veroorzaken, in rug maar ook in de regio's van nek, rug, bil en/of been. Door specifieke adviezen en gerichte therapeutische oefeningen van lokale stabiliserende spieren en globale spierketens verwachten we de stabiliteit en de functie te verbeteren. Wanneer geindiceerd, zijn uiteraard ook andere interventies (triggerpointbehandeling, mobilisaties en taping) inzetbaar om herstel van balans tussen belastbaarheid en belasting verder te optimaliseren. Ten alle tijden wordt functioneel en pijnvrij bewegen nagestreefd.

 

 

bekken bodem

Bekkenbodemtherapie

Aangezien de omvang en uitgebreidheid van de klachten, waar we binnen het Spine & Joint Centre mee te maken kregen, was het meer dan logisch om mij verder te specialiseren in bekkenbodemklachten; klachten zoals pijn, incontinentie- of prostaatklachten. Aan de hand van verschillende vragenlijsten en het eventueel invullen van een mictielijst (plaslijst) thuis kunnen we in kaart brengen hoe uw bekkenbodem functioneert. Hierdoor is het mogelijk om gerichte adviezen en specifieke oefeningen (bewustwording, ademhaling en spiertraining) te geven die het weer optimaal functioneren van de bekkenbodemregio kunnen bewerkstelligen.

 

 

Zwangerschapsbegeleiding Zuthpen

Zwangerschapsbegeleiding

Zowel in Nederland, als later op Bonaire, begeleide ik ouders, in zowel groepen als individueel, tijdens de zwangerschap. De begeleiding bestond uit meerdere bijeenkomsten waarin het omgaan met de fysieke en mentale veranderingen en de daarbij horende gevolgen werden besproken en ervaren. Specifieke oefeningen werden gedaan om de belastbaarheid zo optimaal mogelijk te houden tijdens de zwangerschap. Tevens waren ademhalingsoefeningen en specifieke oefeningen ter bewustwording van de bekkenbodem- en stabiliserende spieren rondom het bekken een vast onderdeel binnen de sessies. Hiermee wordt ook een zo'n optimaal mogelijk herstel na de bevalling nagestreefd.

 

Bonaire en bijscholing

In 2003 vertrok ik naar Bonaire waar ik mijn eigen centrum voor fysiotherapie en bewustwording heb opgezet. Ook hier was ik werkzaam als fysiotherapeut met dezelfde specialisaties en als coach.

In deze jaren hebben ik mij verder bijgeschoold in

Nederland

Sinds september 2015 ben ik terug in Nederland en werk ik met veel plezier samen in het team van fysiotherapie Leesten, en fysiotherapie en Wellness Beekbergen.

Mijn aanvulling voor het centrum is mijn kennis en expertise op het gebied van lage rug-, bekken-, bekkenbodem- en zwangerschapsklachten. Tevens is het ook mijn streven om juist preventief hierin werkzaam te zijn en klachten te voorkomen.

Mijn passie is om de mens als geheel te zien en met compassie gezamenlijk het disbalans in kaart te brengen en de complementaire therapie te leveren die het balans weer efficiënt en met respect voor het individu functioneel herstelt.

Testimonial

Na jaren en jaren rugklachten gehad te hebben kwam ik uiteindelijk bij Annemiek terecht! Door haar kennis, behandeling en vertrouwen dat het allemaal goed zou komen kan ik nu sinds enkele jaren weer tuinieren, sporten, in feite alles weer doen. Marijke Wilhemus